BNI Kampen Nieuwsblog

Volg hier het laatste nieuws over BNI Kampen. Tevens lees je in dit nieuwsblog het laatste nieuws over onze leden. Hun mooiste aanbevelingen, de netwerkkampioen van de maand en hoe we zaken doen in het nieuwe normaal. Scroll, click en ontdek! 

Redactie: Secondant Communicatie 


 

BNI BEDRIJFSBEZOEK

Maandag, 7 september 2020

Kok Verhuur nu ook in Hattemerbroek!

Zelden zal een netwerkmoment in de nieuwe anderhalve metersamenleving zo bevrijdend hebben gevoeld als vorige week bij ons gewaardeerde lid Albert Kok. Het bedrijfsbezoek in de nieuwe vestiging van Kok Verhuur langs de A28 in Hattemerbroek was de eerste sinds maanden. Er was letterlijk alle ruimte om veilig én effectief te pitchen en te netwerken.

Hoogwerkers

Natuurlijk gaf Albert een mooi inzicht in de wereld van de verhuur van hoogwerkers, graafmachientjes, rolsteigers, lichtmasten en al het andere materieel dat je nodig hebt als je aan het bouwen of verbouwen slaat. Goed te weten dat de verduurzaming inmiddels ook toeslaat in deze sector. "De eerste hybride hoogwerker hebben we inmiddels aangeschaft, en de markt orienteert zich nu steed verder in de richting van 100% elektrisch. In sommige gemeenten worden de dieselkraantjes en hoogwerkers al geweerd. Dus we gaan die kant echt op", aldus Albert. 

Aan het einde van bijeenkomst zochten enkele BNI-ers het nog even hogerop, om op 17 meter hoogte te genieten van een weidse uitzicht richting Kampen, Zwolle en de Veluwe. 

 

 

 

BNI IN HET NIEUWE NORMAAL

 

ATK Autotechniek Kampen ademt ‘vierusvrijheid’

Handen niet gewassen? Ga terug naar start! Jaja, als je bij ATK Autotechniek Kampen even op de auto moet wachten, kun je de dobbelsteen pakken en gaan Corona-ganzenborden. Iedereen die binnenkomt wordt bij de entree speels verzocht de hygiënemaatregelen in acht te nemen.

Garagehouder Joep Roth houdt zijn bedrijf met een knipoog virusvrij. Of moeten we zeggen vierusvrij? Joep is onderdeel van het creatieve gezelschap ‘de OBN’ers’ dat in de werkplaats inspiratie vond om met het lied ‘Vierus het leven’ de anderhalve meter gastvrijheid van ATK Autotechniek Kampen te laten klinken. Verder zijn er in de werkplaats de nodige aanpassingen aangebracht. Met rood-wit plakbank gemarkeerde looppaden  houden klant en personeel anderhalve meter uit elkaar. Voor de receptie voorkomt een poster met ’t rode ootootje van ATK bumperkleven. Auto’s worden grondig ontsmet en in elke wagen staat voor elke klant als dank een flaconnetje handgel klaar.

Blijven investeren

Doe maar gewoon gek, dan doe je al gek genoeg: dat typeert de geheel eigen nuchterheid van Joep Roth. Verder blijft hij op gezonde wijze ondernemen met zijn garagebedrijf aan de Ambachtstraat in Kampen. “We waren natuurlijk wel even bang dat de omzet flink achteruit zou gaan”, zegt Joep. “Leveranciers voorspelden een teruggang van 20 à 30%. De markt van nieuwe en elektrische auto’s ligt inderdaad op zijn gat, maar voor ons is dat scenario achterwege gebleven. De omzetcijfers laten tot nu toe eenzelfde beeld zien als vorig jaar. Uit voorzorg proberen we de kosten wat te beperken. Uitgaven die niet direct noodzakelijk zijn, doen we voorlopig maar even niet. Desondanks moet je als ondernemer wel blijven investeren in verbetering. Zo ben ik heel blij dat ik nu beschik over een goed CRM-systeem. Daarmee kan ik redelijk precies voorspellen wanneer de auto van een klant weer toe is aan een beurt. Met een enkel mailtje wijs ik ze daar dan op en dan denken ze, ach, als ik voorlopig nog even doorrij met de huidige wagen, kan ik net zo goed nu toch die reparatie laten doen.”

Rode ootootje

Kortom, corona-crisis of niet, bij ATK Autotechniek Kampen pruttelt ’t rode ootootje gewoon door. Hoe ziet Joep zijn bedrijf verder functioneren het komende jaar in het nieuwe normaal? “Ach, ik denk niet dat er veel sprake zal zijn van minder reistijd. In plaats van het OV kiezen mensen nu toch liever voor de auto en bij de minste versoepeling gaan mensen alweer ‘hup’ de weg op. Maar daarin schuilt ook een gevaar. Als je ziet dat mensen zelfs nu en masse naar het strand trekken bij warm weer, dan ben ik wel benauwd voor een nieuwe lockdown.”

 


 

BNI ZOEKVRAAG

 

Jasper Westerink:

"'Cleancomplex zoekt bewoners boven winkels Oudestraat"


 

Het laatste nieuws van BNI

    Ajax loader image